Heilig Bloedprocessie Boxtel
Alternatief programma voor de Bloedmirakelse Week

Alternatief programma voor de Bloedmirakelse Week.

Evenals vorig jaar kunnen de Bloedmirakelse Avond en de Heilig Bloedprocessie ook dit jaar vanwege de corona maatregelen omtrent grote evenementen geen doorgang vinden. Om toch iets van de sfeer van deze bijzondere periode terug te brengen heeft het bestuur van de Heilig Bloedstichting Boxtel een alternatief programma samengesteld.

Uitzendingen via Omroep Dommelland:
Donderdag 27 mei Aanvang 10:00 uur Herhaling: 14:00 uur
Op donderdag 27 mei wordt het indrukwekkende Bloedspel opnieuw uitgezonden zoals dat op 25 mei 2013 is uitgevoerd op kasteel Stapelen.

Zaterdag 29 mei Aanvang 19:00 uur Deel 1
Zaterdag 29 mei Aanvang 21:00 uur Deel 2
Zaterdag 29 mei volgt een herhaling van het schitterend geslaagde Carillonpromconcert 'Toeters en Bellen' dat onder grote belangstelling plaatsvond op de dag voor de H. Bloedprocessie in 2017 op het plein voor de Sint-Petrusbasiliek.

Zondag 30 mei Aanvang 10:45 uur
Op Drievuldigheidszondag 30 mei wordt om 11 uur de Hoogmis rechtstreeks vanuit de Sint-Petrusbasiliek uitgezonden op Omroep Dommelland en de livestream van de H. Hartparochie. Elementen van de H. Bloedprocessie zijn in de mis opgenomen.
Na afloop is de basiliek tot 13 uur toegankelijk om de H. Bloeddoek te vereren.

Zondag 30 mei Aanvang 15:00 uur
's Middags wordt om 15 uur (het traditionele tijdstip waarop de Heilig Bloedprocessie van start gaat) een unieke opname van de gehele processie uit de beginjaren 90 uitgezonden.

Sinds 2018 is de processie slechts èèn keer door de straten van Boxtel getrokken. Het ging eenmaal niet door vanwege slecht weer en tweemaal vanwege de coronamaatregelen. Met het alternatieve programma hopen we dit jaar met name onze trouwe medewerkers en processiegangers aandacht te geven en te bedanken voor hun jarenlange inzet. Voor het komend jaar zijn de vooruitzichten door de vaccinatie hopelijk gunstiger.
We hopen dat we dan op zondag 12 juni 2022 weer met velen de belangrijke traditie van het Mirakel van Boxtel uit de 14e eeuw kunnen voortzetten.